SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Huguenot

  • Ser Huguenot Ser Huguenot
  • Ser Huguenot Ser Huguenot
  • Ser Huguenot Ser Huguenot
Wygląd i konsystencja:  Półtwardy, wyglądem przypominający wielkie koła z obmywaną skórką. Powoli dojrzewający przez 6 miesięcy, żeby zachować wszystkie aromaty i walory pasteryzacji.Jest produkowany z mleka krowiego, w Południowej Afryce. Jest to ser o
konsystencji kremowej. Tekstura sera żółtego koloru,jest  gładka i delikatna,z kilkoma nieregularnymi dziurkami.Zawartość tłuszczu:45%.

Smak: Można w nim wyczuć charakterystyczne orzechowe nuty smakowe.

Pochodzenie:Ser z Południowej Afryki. Dedykowany afrykańskiemu, barwnemu dziedzictwu.Terminhugenotów(Huguenot,w języku francuskim)jest to starożytnanazwa nadanafrancuskim protestantomkalwińskiejdoktrynypodczaswojen religijnych. Ser ten jest złotym medalistą, dostał nagrodę w Światowym Konkursie Serów w 2006 i 2007 roku.Jest także zwycięzcą w Południowo Afrykańskim Narodowym Konkursie Mleczarskim 2006, także dostał Nagrodę Jakościową w 2006 roku. Nagrodzony także w Slow Food Award w 2005 roku.

Podawanie:To ser idealny do przekąsek i deski serów, także do win.Doskonały też do sufletów i fondue.

Proponowane wina: SweetVondelingCarolyniPierreJourdanRatafia

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis