SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Holunder

  • Ser Holunder Ser Holunder
  • Ser Holunder Ser Holunder
  • Ser Holunder Ser Holunder
  • Ser Holunder Ser Holunder
Wygląd i konsystencja:
Jest to ser półtwardy. Ser Holunder ma jednolitą konsystencje i ciemną skórkę o trwałym, mocnym zapachu.Wytwarzany w kształcie 5,4 kg koła.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Holunder jest wytwarzany zpasteryzowanego mleka krowiego z dodatkiem soku z czarnego bzu. Dojrzewa 3 miesiące.

Smak i zapach:

Ser ma łagodny, kremowy smak.

Pochodzenie:

Produkowany w Vorarlberg w Austrii.

Wartości odżywcze:
Zawiera 45% tłuszczu.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis