SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Höhlenkäse

  • Ser Höhlenkäse Ser Höhlenkäse
  • Ser Höhlenkäse Ser Höhlenkäse
  • Ser Höhlenkäse Ser Höhlenkäse
Wygląd i konsystencja:
Höhlenkäse to półtwardy ser o żółtym miąższu i złotożółtej skórce pokrytej woskową osłonką.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser jest produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewanie sera odbywa się przy stałej temperaturze 8 ° C i  prawie 100% wilgotności.

Smak i zapach:

Höhlenkäse ma delikatnie pikantny smak.

Pochodzenie:

Nazwa sera Höhlenkäse pochodzi od wapiennych jaskiń, w których ser dojrzewa.

Podawanie:
Jest to ser idealny na kanapki i spożywany jako przekąska.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 50% w suchej masie. Białko - 29 g.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis