SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Hoch Ybrig

  • Ser Hoch Ybrig Ser Hoch Ybrig
  • Ser Hoch Ybrig Ser Hoch Ybrig
  • Ser Hoch Ybrig Ser Hoch Ybrig
Wygląd i konsystencja:
Ser Hoch Ybrig ma lekko ziarniste, miękkie tekstury w kolorze kości słoniowej. Ser nie posiada dziur. Wytwarzany jest w kształcie koła o żółtej skórce.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Hoch Ybrig wytwarzany jest w rejonie górskim w Canton Schwyz z mleka krowiego w miesiącach letnich. Płukany w solance z dodatkiem białego wina.

Smak i zapach:
O orzechowym smaku, z karmelowym posmakiem, z nutą cebuli.

Podawanie:
Hoch Ybrig wykorzystywany jest do fondue lub podawany z pieczywem bądź musem z winogron.

Proponowane wina:
Pinot Noir, Riesling.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis