SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Hobelkäse

  • Hobelkäse Hobelkäse
  • Ser Hobelkäse Ser Hobelkäse
Wygląd i konsystencja:
Ser Hobelkäse wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego. Mleko wykorzystywane do produkcji jest ostre ze względu na pastwiska, na których pasą się krowy a to znajduje odzwierciedlenie w smaku sera. Ser też zawiera wysoki procent wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Wytwarzany jest ręcznie, zwykle krojony na cienkie plastry i podawany na gorąco.

Pochodzenie:

Ser produkowany jest wyłączniew Alpach Berneńskich.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis