SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Heumond Kas

  • Ser Heumond Kas Ser Heumond Kas
Wygląd i konsystencja:
Ser Heumond Kas wytwarzany jest zpastreryzowanego mleka krowiego. Jest to półtwardy ser o gladkiej struktorze z otworami. Dojrzewa od 4-6 tygodni. Ser ma cylindryczny kształt o średnicy 15 cm. Sprzedawany jest o wadze 800, 400 i 250 gram. Jest koloru jasnożółtego a skórka pokryta jest parafiną.

Pochodzenie:
Ser pochodzi z Salzburg i regionu wokół jeziora Mondsee.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis