SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Heublumenkäse

  • Ser Heublumenkäse Ser Heublumenkäse
  • Ser Heublumenkäse Ser Heublumenkäse
  • Ser Heublumenkäse Ser Heublumenkäse
  • Ser Heublumenkäse Ser Heublumenkäse
Wygląd i konsystencja:
Ser Heublumenkäse jest wytwarzany tylko 2 razy do roku w kształcie cylindrycznym o wadze 6 kg. Dojrzewanie jego odbywa sie w sianie, gdzie spędza 4 miesiące. Skóra sera pokryta jest kwiatami szafranu, malwy niebieskiej, piwonii i nagietka, pomieszanych z rozmarynem, oregano i szczyptą soli - uszczelniona warstwą przejrzystego wosku.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka krowiego.

Smak i zapach:

Lekko pikantny. Połączenie zapachu suszonych kwiatów, ziół i czystego, ekologicznego bawarskiego mleka.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 50%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis