SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Hereford Hop

  • Ser Hereford Hop Ser Hereford Hop
Wygląd i konsystencja:
Ser pomimo swojej nazwy, nie jest produkowany w Herefordshire, ale w hrabstwie Gloucestershire przez Charles Martel według średniowiecznych tradycji. Hereford Hop (chmielowy) to jarski, twardy ser z mleka krowiego o okrągłym kształcie. Chmiel jest kruchy, o nieco drożdżowym gorzkim smaku przywodzącym na myśl piwo, a sam ser jest łagodny, słodki i maślany, kremowy, z bardzo subtelną nutą cytrusów .Skórka jest jadalna, chociaż niektórzy wolą, aby ją odrzucić. Są dostępne dwie wersje sera; jeden z surowego mleka i jeden z mleka pasteryzowanego. Zawartość tłuszczu 50%.

Komponenty i wytwarzanie:
Okres dojrzewania wynosi od jednego do trzech miesięcy.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis