SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Heidi Alp Käse Extra Höhlengereift

  • Ser Heidi Alp Käse Extra Höhlengereift Ser Heidi Alp Käse Extra Höhlengereift
Wygląd i konsystencja:
Dojrzewa 5 miesiecy w wilgotnych piwnicach. Wytwarzany w kształcie spłaszczonego cylindra o wadze 6 kg. Posiada pomarańczową skórkę. Średnica sera wynosi 27 cm.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany z mleka krowiego.

Smak i zapach:
Posiada silny, korzenny smak.

Wartości odżywcze:
Zawiera 47% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis