SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Heidi Alp Käse leicht würzig

  • Ser Heidi Alp Käse leicht würzig Ser Heidi Alp Käse leicht würzig
Wygląd i konsystencja:
Ser dojrzewający 3 miesiące w wilgotnych piwnicach. Posiada twardą, pomarańczową skórę i giętkie tekstury. Całe koło sera waży 6 kilo.

Komponenty i wytwarzanie:
Do jego produkcji używa sie mleka krowiego.

Smak i zapach:
Posiada lekko pikantny smak.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Heidiland - Graubünden.

Wartości odżywcze:
Zawiera 48% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis