SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Haystack Peak

  • Ser Haystack Peak Ser Haystack Peak
  • Ser Haystack Peak Ser Haystack Peak
  • Ser Haystack Peak Ser Haystack Peak
Wygląd i konsystencja:
Założyciel Haystack's, Jim Schott, stworzył pierwszy Haystack Peaks wiosną 2000 r. Haystack Peak ma kremowe wnętrze z pleśnią na powierzchni, która nadaje mu charakteru i złożoności.

Komponenty i wytwarzanie:

Wykonany jest z warstwą popiołu roślinnego. Dojrzewa z zewnątrz niczym francuski Bucheron. Wytwarzany z pasteryzowanego mleka kóz z roślinną podpuszczką, zaszczepiony szczepem penicyliny. Osuszany w workach z etaminy około trzech godzin. Formowany ręcznie i odstawiony na dwa dni do odcieku nadmiaru serwatki. Każdy szczyt sera jest posypany solą koszerną i popiołem, następnie dojrzewa do 12 dni.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 15 %.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis