SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Hauerkase

  • Ser Hauerkase Ser Hauerkase
Wygląd i konsystencja:
Ser Hauerkase posiada półtwardy miąższ oraz bardzo ciemną skórkę.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wykonany z pełnotłustego mleka krowiego. Dojrzewa przez 7-8 tygodni w winiarskich piwnicach, gdzie jest obmywany czerwonym winem.

Smak i zapach:

Łagodny, delikatny smak.

Pochodzenie:

Produkowany w rejonie Leibnitz, na południowym wschodzie kraju.

Podawanie:

Stosowany jako ser deserowy.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 45-50%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis