SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Harlech

  • Ser Harlech Ser Harlech
  • Ser Harlech Ser Harlech
  • Ser Harlech Ser Harlech
  • Ser Harlech Ser Harlech
  • Ser  Harlech Ser Harlech
Wygląd i konsystencja:
Jest to Cheddar wytwarzany z pasteryzowanego mleka przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej z dodatkiem chrzanu i posiekaną natką pietruszki. Konsystencja gładka i kremowa pokryta pomarańczowym woskiem. Harlech zawdzięcza swoją nazwę słynnemu Harlech - zamkowi z północnej Walii. Całe koło sera waży 1.4 kg.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany jest z mleka krowiego.

Smak i zapach:

Smak ostry łączy intensywny aromat chrzanu i świeży smak pietruszki.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis