SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Harbourne Blue

  • Ser Harbourne Blue Ser Harbourne Blue
  • Ser Harbourne Blue Ser Harbourne Blue
  • Ser Harbourne Blue Ser Harbourne Blue
  • Ser Harbourne Blue Ser Harbourne Blue
  • Ser Harbourne Blue Ser Harbourne Blue
Wygląd i konsystencja:
Harbourne Blue jest niepasteryzowanym, jarskim, pleśniowym serem o okrągłym kształcie wytwarzanym z mleka koziego. Posiada kruche tekstury o jasnym zabarwieniu kości słoniowej. Waży 3 kg. Ma około 20 cm średnicy i 15 cm wysokości.

Komponenty i wytwarzanie:

Okres pielęgnowania i dojrzewania trwa trzy do czterech miesięcy.

Smak i zapach:

Ser Harbourne Blue ma słodki smak i korzenny posmak, co jest typowe dla wszystkich serów pleśniowych.

Pochodzenie:

Harbourne Blue jest produkowany przez Robina Congdona i Sari Cooper z Ticklemore Cheeses w hrabstwie Devon. Jest jednym z najbardziej ulubionym serów brytyjskich, który dwukrotnie zdobył medale British Cheese Awards.

Wartości odżywcze:
Zawiera 48% tłuszczu.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis