SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Hajdu

  • Ser Hajdu Ser Hajdu
  • Ser Hajdu Ser Hajdu
Wygląd i konsystencja:
Ser Hajdu [czyt."Hoy-Doo"], posiada półtwardą teksturę, matową skórkę oraz jasnożółty miąższ.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser produkowany jest z mleka krowiego, dojrzewanie trwa 2 miesiące. Dostepny w wersji smakowej: wędzony, z ziołami i z chili.

Smak i zapach:

Ser Hajdu jest łagodny, orzechowy nieco słony smak.

Podawanie:

Hajdu jest podawany jako składnik deski serowej, dodatek do zup.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 48%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis