SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Guyanés

  • Ser Guyanes Ser Guyanes
  • Ser Guyanes Ser Guyanes
  • Ser Guyanes Ser Guyanes
Wygląd i konsystencja:
Guyanés jest miękkim, świeżym serem, bardzo słonym. Produkowany jest oryginalnie w Guayana, regionie południowo - zachodniej Wenezueli. Ser jest wytwarzany ręcznie w tradycyjny sposób tylko w kilku mleczarniach. Wytwarzany jest z surowego mleka krowiego, w całości lub częściowo odtłuszczonego. Zawartość tluszczu: 23%.

Podawanie:

Po schłodzeniu jest tak delikatny, że nadaje się do smarowania. W Wenezueli spożywa się go z tradycyjnymi potrawami:

  • arepas- czyli z plackami kukurydzianymi,
  • cachapas - z naleśnikami kukurydzianymi,
Proponowane wina:
Pomar Reserva, Terakotowa Red lub Polar Beer.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis