SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Guerbigny

  • źródło www.univers-fromages.com źródło www.univers-fromages.co m
Komponenty i wytwarzanie:
Okres dojrzewania wynosi pięć tygodni. Zawartość tłuszczu wynosi 45%.

Smak i zapach:
Guerbigny ma silny zapach i smak, i jest nieco lepki.

Pochodzenie:
Guerbigny pochodzi z Francji z miejscowości o tej samej nazwie, położonej w północnej części prowincji Pikardia.

Podawanie:
Zalecane wina Sancerre Coteaux Champenois.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis