SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gudbrandsdalen, Norgold

  • Ser Gudbrandsdalen (Norgold) Ser Gudbrandsdalen (Norgold)
  • Ser Gudbrandsdalen, Norgold Ser Gudbrandsdalen, Norgold
  • Ser Gudbrandsdalen Ser Gudbrandsdalen
  • Ser Gudbrandsdalen Ser Gudbrandsdalen
  • Ser Gudbrandsdalen Ser Gudbrandsdalen
Wygląd i konsystencja:
Ser serwatkowy gotowany. Uzyskuje karmelowy prawie czekoladowy kolor masy. Wytwarzany w kształcie 1kg bloku.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z 15% mleka koziego, krowiego, serwatki i śmietanki. Karmelowy smak i brązowy kolor powstaje podczas produkcji, kiedy to masa serowa podgrzewana jest do punktu, w którym naturalny cukier zawarty w mleku ulega karmelizacji.

Smak i zapach:
Słodki smak karmelu.

Podawanie:

Podaje się z dżemem na kanapki lub jako deser.

Wartości odżywcze:

Zawiera 35% tłuszczu.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis