SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gubbeen Ahumado

  • Ser Gubbeen Ahumado Ser Gubbeen Ahumado
  • Ser Gubbeen Ahumado Ser Gubbeen Ahumado
Komponenty i wytwarzanie:
Gubbeen wykonany jest z mleka krów rasy fryzyjskiej. Podczas dojrzewania sery są regularnie myte wodą z solą. Gubbeen jest wędzony przez krótki czas w dębowym dymie, przykryty następnie cienką warstwą żółtego wosku. Dojrzewa następnie przez trzy miesiące, pozwalając serowi nabierać szczególnego smaku - wędzonego. Zawiera 48% tłuszczu.

Smak i zapach:

Smak waha się od delikatnego mlecznego do ostrego i pikantnego w zależności od jego wieku.

Podawanie:


Nadaje się do deski serów, jako przekąska z dodatkiem lampki wina Chinon lub Tarrango.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis