SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Grossglockner

  • Ser Grossglockner Ser Grossglockner
Wygląd i konsystencja:
Ser Grossglockner wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez 5 miesięcy. Ser jest łagodny, w kształcie cegły o wadze 200 gram. Jest koloru żółtego i nie posiada skórki. Okres przechowywani sera to 60 dni.

Smak i zapach:
Smak sera znajduje się gdzieś pomiędzy łagodnym Emmentaler a bardziej pikantnymi serami górskimi.

Pochodzenie:
Grossglockner pochodzi z Salzburga i nosi nazwę od najwyższego szczytu w Austrii.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis