SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Grey Owl

  • Ser Grey Owl Ser Grey Owl
Wygląd i konsystencja:
Dojrzały ser pokryty roślinnym popiołem. Rozpylany na zewnątrz siedem dni w 14-dniowym procesu dojrzewania. Wnętrze ma białe miękkie i puszyste. Posiada kształt spłaszczonego cylindra ważącego 1 kg. Konsystencja jedwabiście gładka, rozpływa się w ustach.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka koziego rasy Saanen. Ten ser jest zrobiony z dodatkiem bakterii enzymu, nie dodawana jest podpuszczka pochodzenia zwierzęcego, jest to więc ser wegetariański.

Smak i zapach:

Słodki, pikantny z nutą popiołu, ostry zapach.

Pochodzenie:

Produkowany w Fromagerie Le Detour w katedrze Notre-Dame-du-Lac, Quebec przez Ginette Begin i Mario Quirion.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu mlecznego tego sera wynosi 24%, a wilgotność 57%.

Proponowane wina:
Riesling.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis