SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Grevenbroecker

  • Ser Grevenbroecker Ser Grevenbroecker
  • Ser Grevenbroecker Ser Grevenbroecker
  • Ser Grevenbroecker Ser Grevenbroecker
  • Ser Grevenbroecker Ser Grevenbroecker
  • Ser Grevenbroecker Ser Grevenbroecker
Wygląd i konsystencja:
Grevenbroecker ma uderzający wygląd marmuru. Każdy Grevenbroecker waży około 12 kilogramów. Dojrzewa przez około trzy miesiące. Ma kształt koła i około 3 cale wysokości.

Komponenty i wytwarzanie:

Grevenbroecker jest serem w stylu serów niebieskich produkowanych w małych partiach. Jest to ser pleśniowy z dużą zawartością niebieskiej pleśni. Zaszczepiany jest nią inaczej niż inne sery pleśniowe, gdyż masę serową spryskuje się warstwami, gdy jest wkładana do form ,a nie przebija by wytworzyła sie pleśń.

Smak i zapach:

Jest przyjemnym serem pachnie mlekiem, podobnie jak śmietana lub sernik.

Pochodzenie:

Wykonywany jest w gospodarstwie rodzinnym, we Flandrii, z surowego mleka krowiego.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 45%.

Proponowane wina:

Sauternes, Muscat, Sherry lub Tawny Port.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis