SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Greven Broecker

  • Ser Greven Broecker Ser Greven Broecker
  • Ser Greven Broecker Ser Greven Broecker
  • Ser Greven Broecker Ser Greven Broecker
Wygląd i konsystencja:
Ser Greven Broecker jest produkowany ręcznie, dojrzewa w blachach z cyny. Kształt cylindryczny z niebieską pleśnią podobną do marmuru. Subtelny, kruchy a zarazem kremowy wytwarzany z mleka krowiego. Ser dojrzewa minimum 3 miesiące.

Smak i zapach:

Pikantny smak typowy dla niebieskich serów.

Podawanie:

Podaje się go z miodem lub octem balsamicznym w towarzystwie krakersow lub wina Riesling.

Wartosci odżywcze:

Zawartość tłuszczu 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis