SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gre des Champs

  • Ser Gre des Champs Ser Gre des Champs
  • Ser Gre des Champs Ser Gre des Champs
  • Ser Gre des Champs Ser Gre des Champs
  • Ser Gre des Champs Ser Gre des Champs
  • Ser Gre des Champs Ser Gre des Champs
  • Ser Gre des Champs Ser Gre des Champs
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany w kształcie spłaszczonego cylindra o wadze 2 kg. Posiada pomarańczową naturalną skórkę, którą wytwarza się podczas 3 miesięcznego dojrzewania. Jest serem twardym.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z surowego mleka krowiego w regionie Montérégie przez Fromagerie Au Gré des Champs.

Smak i zapach:

Smak orzechów laskowych.

Podawanie:

Stosowany jako przekąska, dodatek do sałatek, zup, sosów, kanapek.

Proponowane wina:

Gewurztraminer blanco, Rioja Reserva lub Côte-Rôtie (czerwone).

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 35%,
Wilgotność: 31%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis