SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Grazalema

  • Ser Grazalema Ser Grazalema
  • Ser Grazalema Ser Grazalema
Wygląd i konsystencja:
Ser Grazalema (Queso de la Sierra de Grazalema) wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka owczego lub mieszanki mleka owczego i koziego.Jest produkowany w prowincji Kadyks w Andaluzji. Ser jest sezonowyi jest produkowany głównie między późną zimą i połową lata. Dojrzewa około 1,5 miesiąca i jest kształtowany w dużych butlach o wadze od 1 do3,5 kg. Skórka sera jest koloru pomarańczowego, a wnętrze żółte, zwarte z kilkoma małymi, niregularnymi otworami.

Smak i zapach:
Ser jest lekko słony, pikantny i tłusty.

Podawanie:

Doskonale smakuje z chlebem, owocami i młodym, czerwonym winem.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis