SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Graukäse Tirol

  • Ser Graukäse Tirol w kształcie koła. Ser Graukäse Tirol w kształcie koła.
Wygląd i konsystencja:
Dojrzewa trwa 2 tygodnie. Tekstury jego są kruche, łatwo się topią. Wytwarzany w kształcie bloku o wadze 1,9 kg. Gdy jest wystarczająco dojrzały robi się giętki i soczysty. Dojrzewa conajmniej 10 tygodni.

Smak i zapach:

Ma lekko kwaśny smak.

Pochodzenie:
Wytwarzany w Austrii w prowincji Bolzano.Znany także jako"Murtaler Steirerkas".

Podawanie:

Krojony na kanapki, najczęściej na ciemne pieczywo.

Wartości odżywcze:
Ser ma niską zawartość tłuszczu, bo tylko 2%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis