SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Granformaggi

  • Ser Granformaggi Ser Granformaggi
Komponenty i wytwarzanie:
Granformaggi jest twardym serem wytwarzanym z pasteryzowanego krowiego mleka, w gospodarstwach górskich w Ziemi Salzburskiej.

Wygląd i konsystencja:
Ser ten ma teksturę włoskiego sera i dojrzewa w Lodi, niedaleko Mediolanu we Włoszech. Ma drobnoziarnistą fakturę i słomkowo-żółty kolor. Ma gładką i zółtą skórkę. Ma bardzo łagodny i subtelny smak i może być rozbijany na kawałki. Doskonały na grilla. Ser jest sprzedawany w klinach, a dojrzewa w dużych, ważących ok 23kg cylindrach.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis