SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gran Reserva

  • Ser Gran Reserva Ser Gran Reserva
Wygląd i konsystencja:
Ser Gran Reserva posiada naturalna złotawą skórkę i żółte półmiękkie wnętrze .

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany z owczego mleka w kształcie cylindrycznym i wadze 3 kg. Skórki przecierane są oliwą z oliwek. Dojrzewanie trwa 18 miesięcy i odbywa się w piwnicach.

Smak i zapach:
Ser Gran Reserva ma intensywny aromat i wyrafinowany bukiet.

Pochodzenie:
Produkcja sera odbywa się w Kastylii. Normalnie ser jest w limitowanej ilości - dostępny od listopada.

Wartości odżywcze:
Każde 100 gram sera zawiera następujące wartości:

Kalorie (Energia): 497 kcal (2059 KJ),
Białko: 26 g,
Węglowodany: 2,5 g,
Tłuszcz: 42,5 g minimalnej (w suchej masie).
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis