SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gran Queso

  • Ser Gran Queso Ser Gran Queso
  • Ser Gran Queso Ser Gran Queso
  • Ser Gran Queso Ser Gran Queso
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany ręcznie w kształcie 6 kg koła. Produkcja sera Gran Queso jest ograniczona. Ser ma półmiękka konsystencję, pokryty jest czerwonawą skórką. Dojrzewa w piwnicach przez 6 miesięcy. Gran Queso podobny jest w stylu do hiszpańskiego sera Manchego.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser z mleka krowiego wytwarzany przez Artisan producentów serów Roth Käse w Monroe, w stanie Wisconsin.

Smak i zapach:

Gran Queso ma ostry, orzechowy smak ze słodkim wykończeniem.

Podawanie:

Dobrze sprawdza się starty na makaron oraz na desce serów. Nadaję się również do gotowania i pieczenia.

Proponowane wina:

Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Pinot Noir, Tempranillo, Zinfandel oraz Chianti.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis