SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Graf Gorz

  • Ser Graf Gorz Ser Graf Gorz
Wygląd i konsystencja:
Ser Graf Gorz wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez co najmniej 3 tygodnie. Ser ma kremową konsystencję i posiada dziury. Jest cylindrycznego kształtu i dostepny jest w dwóch rozmiarach: średnica 19cm, wysokość 5cm, waga 1.3 kg, średnica 11cm, wysokość 5cm, waga 450g. Graf Gorz jest wytwarzany ręcznie.

Smak i zapach:
Łagodny, delikatny i aromatyczny smak.

Pochodzenie:
Ser pochodzi z regionów alpejskich w Tyrolu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis