SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gospel Green

  • Ser Gospel Green Ser Gospel Green
  • Ser Gospel Green Ser Gospel Green
  • Ser Gospel Green Ser Gospel Green
Wygląd i konsystencja:
Jest to niepasteryzowany, jarski, twardy ser o cylindrycznym kształcie. Zawartość tłuszczu 48%. Dojrzewa od 4 do 8 tygodni.

Smak i zapach:

Jego smak i tekstura zmieniają się sezonowo, ten wytwarzany w okresie letnim jest o owocowym aromacie jabłek.

Pochodzenie:

Ser należy do grupy serów w stylu Cheddar i swoją nazwę wziął od małej miejscowości, gdzie jest wytwarzany przez Jamesa i Cathy Lane’ów regionie Surrey.

Podawanie:

Używany do grillowania, tarkowania i sosów z winem Cabernet Merlot.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis