SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gorgonzola di Fior

  • Ser Gorgonzola di Fior Ser Gorgonzola di Fior
  • Ser Gorgonzola di Fior Ser Gorgonzola di Fior
Wygląd i konsystencja:
Miękki, ziarnisty ser pleśniowy dojrzewający 80 dni. Wytwarzany jest w kształcie spłaszczonego cylindra o wadze 1.5 kilo. Tekstury o zabarwieniu kości słoniowej. Charakteryzuje się wspaniałym aromatem i pikantnym smakiem.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z mleka krowiego.

Smak i zapach:
Smak sera kremowy, maślany.

Pochodzenie:
Produkcja obdywa sie w Południowym Tyrolu.

Wartości odżywcze:
Zawiera 48% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis