SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gorgonzola Cremificato

  • Ser Gorgonzola Cremificato Ser Gorgonzola Cremificato
  • Ser Gorgonzola Cremificato Ser Gorgonzola Cremificato
Wygląd i konsystencja:
Gorgonzola Cremificato ma większą zawartość wody niż typowy serGorgonzola.
Posiada wilgotne i miękkie, kremowe tekstury. Masa serowa usiana jest niebieskimi żyłkami pleśni. Ser dojrzewa przez 2 - 3 miesiące.

Komponenty i wytwarzanie:
Gorgonzola Cremificato jest wytwarzany z pasteryzowanego krowiego mleka i wegetariańskiej podpuszczki.

Smak i zapach:
Smak soczysty, łagodny i słodki.

Pochodzenie:
Ser jest wytwarzany w regionie Lombardia.

Podawanie:
Gorgonzola Cremificato jest to doskonały ser na deser oraz z winem Muscat lub innymi podobnymi winami deserowymi.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis