SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gomolya

  • Ser Gomolya Ser Gomolya
  • Ser Gomolya Ser Gomolya
  • Ser Gomolya Ser Gomolya
Wygląd i konsystencja:
Gomolya, zwany takżegömölye. Dojrzewa krótko. Ma okrągły kształt. Waży około 1,30 kg. Dostepna jest też wersja wędzona.

Komponenty i wytwarzanie:


Wytwarzany z mleka krowiego i owczego. Ser Gomolya zawijany jest w ściereczke do dojrzewania.

Smak i zapach:

Gomolya ma silny, mlekowy smak.

Podawanie:


Spożywany jako świeży lub jako dodatek do sałatek.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis