SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Goldilocks

  • Ser Goldilocks Ser Goldilocks
  • Ser Goldilocks Ser Goldilocks
  • Ser Goldilocks Ser Goldilocks
Wygląd i konsystencja:
Jest to miękki ser dojrzewający, pokryty delikatnym białym nalotem pleśni. Wnętrze sera jest jasnożółte o kremowej teksturze. Smak przypomina silniejsze sery Brie.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z mleka krów Jersey. Dojrzewanie trwa około 5 tygodni. W ramach dojrzewania ser pogłębia swój odcień wnętrza i robi się gęsty.

Podawanie:

Idealny jako przekąska z dodatkiem oliwek, pomidorów czy sezamowymi krakersami.

Pochodzenie:

Ser pochodzi z ekologicznego gospodarstwa w dolinie Somerset.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis