SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Golden Cross

  • Ser Golden Cross Ser Golden Cross
  • Ser Golden Cross Ser Golden Cross
  • Ser Golden Cross Ser Golden Cross
  • Ser Golden Cross Ser Golden Cross
Wygląd i konsystencja:
Jarski, miękki biały ser o kształcie poziomego walca wytwarzany z mleka koziego.

Komponenty i wytwarzanie:

Receptura wytwarzania sera powstała w oparciu o francuski ser Sainte-Maure. Kiedy jest jeszcze młody, ser jest jędrny i lekko ziarnisty, ale z wiekiem zmiękcza się, i jego faktura staje się tak miękka, że przypomina lody. Ser dojrzewa w cztery do sześciu tygodni.

Smak i zapach:

Smak sera to mieszanka wanilii i karmelu z goryczą selera i zielonej trawy.

Podawanie:

Ser produkowany jest przez Kevina i Alison Bluntów w hrabstwie East Sussex.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis