SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gobbo di Gerb

  • Ser Gobbo di Gerb Ser Gobbo di Gerb
  • Ser Gobbo di Gerb Ser Gobbo di Gerb
Wygląd i konsystencja:
Ser Gobbo di Gerb jest koloru białego z kości słoniowej.

Komponenty i wytwarzanie:
Jest to ser wytwarzany wyłącznie z mleka owczego sera we Włoszech. Dojrzewa co najmniej 60-90 dni.

Smak i zapach:
Charakteryzuje się mlecznym zapachem mleka owczego i smakiem masła.

Pochodzenie:
Ser Gobbo di Gerb jest wytwarzany w rejonie Cuneo.

Proponowane wina:
Barbaresco, Pinot Red, Burgundy lub Barolo.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis