SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gmundner Berg

  • Ser Gmundner Berg Ser Gmundner Berg
  • Ser Gmundner Berg Ser Gmundner Berg
Wygląd i konsystencja:
Gmundner Berg - półtwardy ser z mleka pasteryzowanego o elastycznych, gładkich teksturach. Wymiary:średnica - 15 cm, wysokość - 8 cm. Waży 250g.

Wytwarzanie i komponenty:

Dojrzewa co najmniej 100 dni. Okres przechowywania sera to 50 dni od daty na opakowaniu.

Smak i zapach:
Posiada ostry wręcz pikantny smak.Pochodzenie:Ser produkowany jest w poludniowej części Górnej Austrii.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis