SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gloucester

  • www.foodsubs.com/Chesfirm.html www.foodsubs.com/Chesfir m.html
  • Ser Gloucester Ser Gloucester
  • Ser Gloucester Ser Gloucester
  • Ser Gloucester Ser Gloucester
  • Ser Gloucester Ser Gloucester
  • Ser Gloucester Ser Gloucester
Wygląd i konsystencja:
Gloucester jest zaliczany do serów podpuszczkowych, półtwardych, szybko dojrzewających. Ma niską zawartość tłuszczu. Miąższ jest jasnożółty, gładki i zwarty, a skórka pomarańczowa..

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany jest tradycyjnymi metodami. Najczęściej występuje w okrągłej formie. Istnieją dwa rodzaje twardego, angielskiego sera Gloucester. Single Gloucester, ser który dojrzewa przez okres dwóch miesięcy, oraz Double Gloucester, o okresie dojrzewania wynoszącym sześć miesięcy i o bardziej aromatycznym smaku.

Smak i zapach:

Najlepszy jest dziesięciotygodniowy Single Gloucester, którego soczysty, łagodny smak przypomina wiosenne, pastwiskowe mleko.

Podawanie:

Gloucester jest serem stołowym. Doskonały w połączeniu z innymi serami oraz świeżymi i suszonymi
owocami. Jest idealny do dań na gorąco i zimno, zarówno grillowanych jak i
pieczonych. Stanowi składnik zapiekanek, sosów, naleśników i omletów.
Nadaje się do kanapek i grzanek. Można go podawać z krakersami i
marynowanymi jarzynami.
Wartości odżywcze:
35% tłuszczu oraz 25% białka.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis