SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gilboa

  • Ser Gilboa Ser Gilboa
  • Ser Gilboa Ser Gilboa
Komponenty i wytwarzanie:
Gilboa jest produkowany z mleka owczego, dojrzewanie trwa od 4 -8 miesięcy.

Smak i zapach:
Ser typu Manchego. Miąższ blado żółty, tekstury zwarte bez oczek. W smaku lekko kwaśny.

Pochodzenie:
Nazwa pochodzi od Góry Gilboa znajdującej się w Izraelu. Może być trudny do znalezienia.
Wytwarzany w małym gospodarstwie rodzinnym Barkanit

Podawanie:
Można się nim degustować położonym na świeżym chlebie, jak również na desce serów.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis