SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gevrik

  • Ser Gevrik Ser Gevrik
  • Ser Gevrik Ser Gevrik
  • Ser Gevrik Ser Gevrik
  • Ser Gevrik Ser Gevrik
Wygląd i konsystencja:
Gevrik to ser pleśniowy, o kremowej konsystencji. Cały ser waży zaledwie 70 gram. Kształt ma cylindryczny, pokryty białą skórką. Miąższ miękki, kremowy również w kolorze białym. Dojrzewa 8 tygodni. Produkowanyw Trevarrian blisko Newquay.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany w Kornwalii z pasteryzowanego, pełnegomleka koziego.

Smak i zapach:

Ser o smaku łagodnym cytrynowo-orzechowym.

Podawanie:

Jako składnik deski serowej, dodatek do sałatek lub pieczywa, sprawdza sie również podczas grilowania.

Wartości odżywcze:

100 gram sera zawiera: Tłuszcz - 30 g, Kalorie - 350 kcal, Sól - 1,6 g, Białko- 19 g, Węglowodany - 2g.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis