SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Garrotxa

  • Ser Garrotxa Ser Garrotxa
  • Ser Garrotxa Ser Garrotxa
  • Ser Garrotxa Ser Garrotxa
  • Ser Garrotxa Ser Garrotxa
  • Ser Garrotxa Ser Garrotxa
Wygląd i konsystencja:
Ser Garrotxa dostępny jest w postaci dysków o szarej aksamitnej skórce i filcowatej fakturze, oraz kościano-białym półmiękkim, gładkim miąższu.

Komponenty i wytwarzanie:

Garotxa to nowoczesny, wiejski, niepasteryzowany, twardy ser. Mimo tego, że ser wytwarzany jest w oparciu o starą recepturę, został opracowany i wprowadzony do obrotu, z wykorzystaniem nowoczesnych metod. Waży niecałe 1 kg i jest średnicy 18 cm.
Czyste, białe mleko, chłonie smak świeżych orzechów włoskich i zapach mimozy, zachowując jednocześnie świeżą kruchość młodej trawy.

Smak i zapach:

Garrotxa ma łagodny orzechowy smak, z nutą zapachów ziołowych, lekko słony oraz lekko słodki.

Pochodzenie:


Region Katalonii w północnej Hiszpanii.

Podawanie:

Jako przekąska z białym winem.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis