SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Galette du Paludier

  • źródło www.chefdecuisine.com źródło www.chefdecuisine.com
  • Ser Galette du Paludier Ser Galette du Paludier
Komponenty i wytwarzanie:
Galette du Paludier to ser powstały na bazie pierwotnego pomysłu dotyczącego zmienionego sposobu dojrzewania sera koziego.
Jest to produkowany lokalnie kozi ser dojrzewający na łożu wysłanym solirodkiem. Solirodek jest rośliną wodną, która rośnie tylko w płytkich, słonych wodach, które znajdują się w okolicach Noirmoutier lub Guérande. Ser dojrzewa 2 tygodnie, a jego waga osiąga 100g.

Smak i zapach:

Proces dojrzewania nadaje serowi oryginalny i ekscytujący smak.Ma kremowe,miękkie tekstury i naturalną woskowaną skórką.

Podawanie:

Ser dobrze komponuje się z winem białym Muscadet.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis