SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Galette d'Astier

  • Ser Galette d'Astier Ser Galette d'Astier
  • Ser Galette d'Astier Ser Galette d'Astier
Wygląd i konsystencja:
Galette d'Astier posiada tekstury łatwo topiące się w ustach. Kształt spłaszczonego dysku o średnicy 40 cm, wysokości 7 cm.
Waży 5 kg.  Wnętrze kredowe z nielicznymi dziurami.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkowany z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewa 10 tygodni.

Smak i zapach:
Smak kwaśny i słony.

Pochodzenie:
Francuski ser  wytwarzany w Auvergne.

Podawanie:

Należy przed spożyciem wyciagnąc  go z lodówki 1 godzinę wcześniej.

Wartości odżywcze:
50% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis