SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Galette Lyonnaise

  • źródło www.marcdelage.unblog.fr źródło www.marcdelage.unblog.f r
  • Ser Galette Lyonnaise Ser Galette Lyonnaise
Wygląd i konsystencja:
Konsystencja sera jest dość rzadka i z tego względu jest on podawany w okrągłym, lekkim opakowaniu z drewna brzozowego.

Komponenty i wytwarzanie:
Okres dojrzewania trwa 3 tygodnie i odbywa się w świeżych i wilgotnych piwnicach.

Smak i zapach:
Ma miękki, delikatny smak.

Pochodzenie:
Ser pochodzi z górnej części Lyonu w kierunku Saint-Etienne.

Podawanie:
Ser często bywa jedzony łyżeczką.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis