SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Gabriel

  • Ser  Gabriel Ser Gabriel
  • Ser Gabriel Ser Gabriel
  • Ser Gabriel Ser Gabriel
Wygląd i konsystencja:
Naturalna skórka jest gładka, ciemnobrązowa i bardzo twarda.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser w kształcie koła z ostrymi krawędziami wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego przy użyciu podpuszczki wegetariańskiej. Ser jest nastawiany na wiele miesięcy bez wosku czy plastiku by utrudnić dojrzewanie.Moczony i peklowany w solance przez kilka miesięcy.Ser dojrzewa od 10 miesięcy do nawet 2-3 lat.Zawartość tluszczu:48%.

Smak i zapach:
Jest bardzo podobny do sera Gruyerema mocny smak owocowy z nutą orzechów laskowych.

Pochodzenie:

Ser jest produkowany przez Billa Hogana i Seana Ferry z West Cork Natural Cheese Limited. Firma zajmuje się produkcją dwóch innych znanych serów, czyli Desmond i Mizen.

Podawanie:
Doskonały do deski serów.

Proponowane wina:
ChateauLabernelubCabernet Sauvignon

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis