SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fumaison

  • Fumaison Fumaison
  • źródło www.freewebs.com źródło www.freewebs.com
Wygląd i konsystencja:
Po pierwszym plasterku Fumaison, niektórym kojarzyć się zaczyna kiełbaska Jesus de Lyon. Ser bądź przypomina zapakowaną dużą kiełbaskę - formą, bądź smakiem. Użycie technik przy produkcji sera podobnych do robienia kiełbasek, okazało się sukcesem. Pomysłodawcą był Parrick Beaumont. Ser wieszany jest pod sufitem i wędzony. Dojrzewanie sera trwa 100 dni. Ser posiada miękką konsystencję przechodzącą z wiekiem w twardą.Wnętrze złotawe bez dziurek. Zawartość tłuszczu:50%.Ser do sprzedaży jest pakowany w kartony, zazwyczaj po trzy sztuki.

Podawanie:
Fumaison test idealny jako aperitif, bądź jako wieczorna przekąska pokrojony w kostkę.Stopiony w racclete.

Proponowane wina:
FamousGrouseWhisky
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis