SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fruhstuckskase

  • Ser Fruhstuckskase Ser Fruhstuckskase
Wygląd i konsystencja:
Fruhstuckskase to ser podpuszczkowy. Podpuszczkapochodzi z żołądków cieląt. To ser niedojrzewający, miękki z mleka krowiego, pochodzącego z regionu "Hessischer Odenwald".
Fruhstuckskase to małe serki w kształcie cylindra z brązowo - żóltą, gładką skórką oraz z miąższem w kolorze kości słoniowej.
Ich waga waha się od 0,1 do 0,6 kg. Zawierają ok 10% tłuszczu.

Pochodzenie:
Tradycyjny produkt z południowej części Hessischer Odenwald. Dokumenty od XVIII wieku pokazują, że rolnicy Odenwald dostarczali sery panom feudalnym, za dzierżawę ziemi.

Komponenty i wytwarzanie:
Fruhstuckskase wytwarzany jest wyłącznie z mleka pasteryzowanego z obszaru produkcji. Podpędzany bakteriami żółtymi lub czerwonymi.
Po odszumowaniu i pasteryzacji w temperaturze 72 ° C mleko jest schładzane do temperatury 34 ° C, gdzie następnie przelewa się je do kadzi, do której dodaje się naturalną podpuszczkę z żołądków cieląt.

Smak i zapach:
Smak mocny, aromatyczny i pikantny.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis