SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fromager d’Affinois

  • Ser Fromager d’Affinois Ser Fromager d’Affinois
  • Ser Fromager d’Affinois Ser Fromager d’Affinois
  • Ser Fromager d’Affinois Ser Fromager d’Affinois
Wygląd i konsystencja:
Okrągły z białą skórką pobieloną pleśnią. Łatwo pomylić go z Brie. Posiada maślane, gładkie tekstury w kolorze kości słoniowej. Dojrzewa dwa miesiące.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany w regionie Rhone-Alpes, z krowiego specjalnie filtrowanego mleka.

Smak i zapach:
Miękki, kremowy, słodki i łagodny smak oraz grzybowy zapach.

Podawanie:
Podawany z musującym Burgundem,Sancerre i Sauvignon.

Wartości odżywcze:
Zawiera 30% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis