SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fromage Frais

  • SerFromage Frais SerFromage Frais
Wygląd i konsystencja:
Wilgotny, kremowy, biały, świeży ser wytwarzany z mieszanki koziego i owczego mleka.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser powinien pozostawać niedojrzały i być wytwarzany z mleka poddanego koagulacji z użyciem fermentacji mlekowej. Szczep bakteryjny pozostaje w serze aktywny nawet w momencie sprzedaży. Ser zawiera od 10 do 15 g suchej masy na 100 g sera.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis